• Vikend skijanje na Kupresu
    Vikendom, smučarski klub organizuje odlaske u skijaške centre na Kupresu, Kozari i Vlašiću. Tada se se izvode škole skijanja sa instruktorima, kao i pripreme sa takmičarima.
  • Zimovanje na Jahorini
    Klub svake godine organizuje zimovanje na Jahorini u vremenu školskog raspusta, najčešće drugu i treću sedmicu.
  • Takmičenja
    Klub aktivno učestvuje na svim takmičenjima na nivou Bosne i Hercegovine.

Osnivačka skupština kluba je održana u Osnovnoj školi "Borislav Stanković" u Banja Luci.
Na Prvoj osnivaćkoj skupštini izabran je Predsjednik skupštine Mile Panić za Predsjednika kluba Rajko Čkonjović za Predsjednik Izvršnog odbora kluba Rajko Vasić a za Sekretara kluba izabran je  Mlađen Banović.

Na drugoj Izbornoj skupštini koja se održala 25.05.2004. godine, Izborna skupština je izabrala novo rukovodstvo. Za Predsjenika kluba koji je ujedno i Predsjednik Izvršnog odbora izabran je Miro Baštinc, za Predsjednika skupštine izabran je ponovno Mile Panić a za Sekretara kluba je izabran u ponovljenom mandatu   Mlađen Banović.

U proteklom razdoblju kroz klub je prošlo oko 120 registriovanih takmičara a obučeno je najmanje 600 mladih školskog  uzrasta sa osnovnim i naprednim tehnikama skijanja.

Klub se aktivno takmiči na najvišoj razini klupskog nadmetanja na nivou Bosne i Hercegovine kojeg organizuje Skijaški/Smučarski savez Bosne i Hercegovine od 2001. godine

Najbolji rezultat je ostvaren u sezoni 2011/12 kada smo zauzeli 8 mjesto od 20 registrovanih klubova u Bosni i Hercegovini  i drugo mjesto na nivou klubova Republike Srpske.

Smučarski klub "Banja Luka" je registrovano sportsko udruženje u Skijaškom savezu Republike Srpske i Skijaškom/Smučarskom savezu Bosne i Hercegovine od 2000. godine.

Ovo je najzapadniji smučarski klub u Bosni i Hercegovini, najstariji u Republici Srpskoj  i najaktivniji skijaški klub izvan sarajevsko-romanijske regije.

"Smučarski klub Banja Luka" svake godine  takmiči se u  8 takmičarskih kategorija, na kojima se voze veleslalomske i slalomske trke, za klupsko prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Sve aktivnosti  kluba i ljudi koji vode ovaj klub su na volonterskim osnovama.

Sva prava zadržana Smučarski klub Banja Luka